Az eurót délután fél  ötkor 287,15 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben. Azt mondják, javul a piaci hangulat a forinttal szemben. A svájci frank 237,89 forinton állt 239,84 forint után, a dollár 216,72 forinton a pénteki 220,10 forintot követően, a japán jen pedig 2,7281 forint a pénteki 2,7733 forint után.

A forint erősödése az általánosan javuló piaci hangulattal, illetve az euró erősödésével függött össze. A forgalom azonban alacsony volt, mivel az amerikai piacok hétfőn ünnepnap miatt zárva tartottak.

Általános bizakodás előzte meg az Eurogroup, az eurózóna pénzügyminisztereinek hétfőn délután kezdődött találkozóját, amelyen a remények szerint megszületik a döntés a második görög segélycsomag folyósításáról. A piaci szereplők a csomag részleteire figyelnek majd, ezek nyilvánosságra kerülése fogja majd meghatározni az árfolyamok további alakulását – mondták el devizapiaci kereskedők.

Hangulatjavító tényező volt hétfőn a kínai jegybank gazdaságélénkítő intézkedése is, amellyel enyhített a kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátája előírásán.