Amikor híre ment, hogy  a NAV rászállt az e-kereskedelemre, vagyis lefüleli az internetes aukciós portálon adómentesen kupeckedő ószereseket, már éreztem, hogy nagyságrendekkel javul a morál, csökken a korrupció és közeleg az ígéret földje.
Tisztábbnak, szárazabbnak éreztem magam és 69 százalékkal javult a közérzetem.
Végre nem csak én, a balek fizetem az adót, hanem a bliccelőket is bevonják a közteherviselésbe.
Ne potyázzanak, hanem igenis fizessék meg ők is a remek minőségű közutak, a nívós tömegközlekedési eszközök, a párját ritkító egészségügyi ellátás és a rózsákkal párnázott közoktatás árát.

 

A közrádió mai déli krónikája erre is rátett egy lapáttal!
A szegedi adóhivatal körmönfont trükksorozattal, önmagát szerelmesnek álcázva lefülelt egy Valentin-napi szerenádot adó zenekart, amelyiknek adószáma sem volt és mégis pénzt kért az utcai performanszért. A népnyúzó, potyázó, csaló bagázs AKÁR kettőszázezer forintos bírságra is számíthat!!!!!!!!!
A lebuktató eseményre büszke hivatal meghívta a médiát, így a kedves rádióhallgató giccsesnyálas zene kíséretében értesülhetett a legújabb államigazgatási furmányról.

Mi, polgárok, korszerűbb nevünkön zemberek igazán boldogok lehetünk, sőt, nemzeti gebelünk is büszkén dagadhat.
Bár még mindig gond nélkül hirdethetik szolgáltatásaikat a számlagyárak és markukba röhögnek a kínai piacok érdekeltjei (hogy csak kettőt említsek), a NEMZETIvé előrukkolt hivatal pénzt és paripát nem kímélve lecsap az utcazenészekre, de ha erre haladunk, hamarosan sorra kerül a többi filléres adócsaló: a guberáló és a kéregető is.
A NAV munkatársa nagylelkű járókelőnek álcázza magát, odalök a hajlékonynak egy százast, aztán ha nem kap róla nyugtát, akkor szolgálatba helyezi magát és kiszab AKÁR kétezer forint bírságot is.
Az államkasszába meg csak úgy dől majd a zsozsó, hogy még a mindentudó zseni Matolcsy sem tudja egyedül megszámolni.
Máris jobban esik a vasárnapi ebéd!
Minden érintettnek kösz!