Tizenötödik alkalommal rendezi a Népek tavasza teljesítménytúrát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség, mely az évek során rendkívül népszerűvé vált, hiszen tavaly az ország minden részéből érkező túrázókkal kiegészülve mintegy kétezren vettek részt rajta.

 

A tizenötödik versenyre új helyszínt és új útvonalat választott a megyei szövetség, idén a rajt és a cél is Királyasztalon van, innen Bükkszentkeresztre, majd Hollós-tetőre érkeznek a versenyzők, majd Garadna és Csókás után újra Királyasztalon kötnek ki.

– Ezek a 42 kilométeres táv állomásai. Ami nem változott az előző évekhez képest, az a választható távok hossza, így idén is 10, 15, 30 és 42 kilométeren tehetik próbára állóképességüket a versenyzők – mondta Balkány Ferenc túravezető a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetségtől.

Korábban a Majális-parkból indult az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett teljesítménytúra. Az ünnep alkalmából a szervezők kérik a résztvevőket, hogy viseljenek kokárdát. A 48-as hősök tiszteletére a 30 kilométeres távon az Örvény-kői Jókai emlékműnél megemlékezést lehet majd tartani.

Debrecenből, sőt a Dunántúlról is jöttek túrázók, így mondhatjuk, országos hírnévre tett szert a rendezvény. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét arra, hogy a 42 kilométeres távon előre kell nevezni február 29-éig, név, cím, elérhetőség és pólóméret adatok megadásával a hegyitura@eszaktura.hu címen.