Megvan az utolsó lipicai paci. Nagymezőről Sályig ment

Hétfőn Sály község mellett megtalálták  a szerdán Csipkéskútról elbitangolt 37 lóból álló ménes utolsó lovacskáját. A legkeményebbet. Mint Dallos Andor, az Állami Ménesgazdaság igazgatója az eszakhirnok.hu-nak elmondta, csak úgy tudták befogni, hogy hoztak neki egy kancát, de még ezzel sem sikerült, így aztán egy kábító lövedéket is ki kellett lőni.
A fiatal lovakból álló társaság a Nagymezőn tomboló hóvihartól megijedt, és kitörtek. A nagy menetelés során több felé szakadt a kompánia, így nehezítve a befogást. (A legtöbb állatot Lillafüreden sikerült befogni.) Az igazgatótól megtudtuk, a lipicai lovak az egyik legkeményebb fajta, ami itt be is igazolódott, minden állat egészséges, egy kicsit ugyan leadtak a súlyukból, de infuziót senkinek nem kellett adni.
A lovak láthatóan élvezték a kóborlást, szinte visszavadultak a természetbe erre a pár napra. Olyan sziklákon, terepen mentek le, amin mi magunk is csodálkoztunk, mondja az igazgató, aki szerint az, hogy a lovak elkóborolnak, régebben nem volt nagy esemény, persze a mai világban már annak számít.