A Miskolci Jegesmedvék fennállásuk első OB1-es döntőjét játszották vasárnap este a legjobb összeállításában jégre lépő Sapa Fehérvár AV19 ellen.

 

A miskolci Jégcsarnok csaknem megtelt a döntőre, alig pár szék maradt üresen. A mérkőzésen a Jegesmedvék játszhattak először emberelőnyben, mindjárt az első percben, de nem sikerült kihasználni. A 6. percben nagy tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, amelyből gól nem, csak egy Maci-kiállítás lett.

A 9. percben megszerezte a vezetést a Volán: Kovács volt eredményes kö
zelről (0-1). Két perc múlva növelte előnyét a vendégcsapat, a védőjével a kapu előtt viaskodó Sofronról valahogy a kapuba pattant a korong (0-2).

Kicsit megzavarodtak a Macik, 17 másodperc múlva Ryan szintén közelről mattolta Budait (0-3). A 14. percben Chmelo nagy bombája zúgott el centikkel a kapuvas mellett. A 16. percben szép támadás végén Kovács fektette el Budait és emelt fonákkal a hálóba (0-4). Nem sokkal később Vas fogta bravúrral Budai.

A szünetben a két csapat szurkolói mérték össze tudásukat a jégen kapuralövésben, és ebben a miskolciak bizonyultak jobbnak.

Ritó nem hibázott

A második harmad 2. percében Horváth felpattanó lövése okozott riadalmat a hazai kapu előtt, az ellentámadás végén Dubek nagy lövését Bálizs tolta fölé bravúrral. Egy perccel később Klassen cselezte át magát a védőkön, nagy lövését Budai a mamuttal tolta oldalra. A 7. percben szépített a Miskolc. Szilágyi remek passzával a mindössze 18 éves, saját nevelésű Ritó ugorhatott ki egyedül, és szólója végén magabiztosan mattolta Bálizst (1-4). Ezután a Fehérvár ismét „bekeményített” sorra dolgozták ki helyzeteiket, de Budai óriási formában védett, míg máskor Fortuna fogta meg a miskolciak kezét. A nagy nyomás a 15. percben érett góllá, amikor Sofron a védője mellől lőtte ki a bal sarkot (1-5). Két perccel a vége előtt egy kijátszott támadás végén Pratt lőtt gólt (1-6).

Fiatalok a jégen

A harmadik harmadban a 3. percben Nagy lőtt oldalról, a vendégkapus azonban a lepkés kesztyűvel elkapta a korongot. A 6. percben Bonar egyedül vezette rá Bálizsra a korongot, de végül fölé vágta a pakkot. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de gól egyik helyzetből sem lett. Greg Lindqvist a legfiatalabb játékosoknak is lehetőséget adott, akik így értékes tapasztalatokat gyűjthettek. A 11. percben Klassen iratkozott fel a góllövőlistára (1-7). A 15. percben Nagy lövése után Miskolczi elé pattant a korong, az ő ismétlését azonban védte Bálizs. Két perccel a vége előtt Vas szólót hibázott, majd nem sokkal később Bonar már csak Bálizzsal állt szemben, de közelről a kapusba bombázott.

Eredmény:
Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV 19: 1-7 (0-4, 1-2, 0-1)

MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Ritó, Jarabek, Svasznek, Mocsári, Láda P., Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Mokrai, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs – Hetényi, Horváth, Hajós, Ryan, Ladányi, Benk, Láda B., Sofron, Kovács, Mihály, Palkovics, Dacosta, Klassen, Tóth, Pratt, Vas, Sille, Orbán, Magosi, Pleszkán (k). Edző: Kevin Primeau.

Greg Lindqvist: Ez a realitás, ez a különbség a MOL Liga és az EBEL között. Számunkra ez egy tanulási folyamat, hiszen ilyen szinten ebben a szezonban még nem játszottunk. Ebből a döntőből mi így profitálhatunk.

Kevin Primeau: Jól játszottunk, bár néha nem olyan sebességgel, mint kellett volna. Örülök a győzelemnek.

Forrás: miskolcijegesmedve.hu