A jelentős beruházás mellett  a térségi feladatokat ellátó kórház saját intézményi patikáját is felújította, sőt egy zártforgalmú gyógyszertárat is kialakítottak, mellyel lakossági szolgáltatásaik körét bővítik. Bár az avatóünnepségen még üres volt a patika, rövidesen bárki használhatja majd, megkönnyítve ezzel a szakrendelésen felírt gyógyszerek gyors és közeli kiváltását.  

 

A röntgen osztály fejlesztése is sokakat érint, hiszen ezen a területen egy elavult rendszer szolgálta ki a több tízezres betegforgalmat. Óriási szükség volt tehát az új digitális rendszer munkába állítására, ami takarékosabb, környezetkímélőbb és gyorsabb, mint elődje. S ami még nagy erénye, hogy lehetővé teszi a távdiagnosztikát, ami napjainkban, egy korszerű kórházban már elengedhetetlen. A saját beruházásból megvalósult fejlesztések ezzel még nem értek véget, a jövőben a labor, a járóbeteg szakrendelők és a kórházi konyha felújítása várható.
A most megvalósult beruházásokat Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere és Héjja Mária, kórházigazgató főorvos avatták fel. A városvezető ezúttal nemcsak szalagot vágott, hanem gyakorlatban is kipróbálta az új diagnosztikai berendezést. A hirek szerint rövidesen megszünnek az aktív ágyak a kórházban.