A Siófok hazai pályán  egygólos győzelmet aratott a Diósgyőr felett a 22. forduló pénteki nyitómérkőzésén.
A bennmaradásért küzdő Siófok jól kezdte a tavaszi szezont, öt idei bajnoki meccsén ugyanis tíz pontot szerzett.

 

A DVTK ellenei meccset is jól kezdte, rögtön az első helyzetéből gólt lőtt Simon révén, aki idén már negyedszer volt eredményes. Aztán Heinrich kapus egy hatalmas bravúrral segítette csapatát, hogy előnnyel vonuljon az öltözőbe.

A folytatást is siófoki fölény jellemezte, amely ezúttal egy lesgólban mutatkozott meg. A hazaiak összességében megérdemelt sikert arattak.

Horváth Károly (Siófok): „Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert egy igen jó ellenfelet győztünk le fegyelmezett, szervezett játékkal. Minden játékosom a maximumot nyújtotta ma este, gratulálok a Diósgyőrnek is, mert nagyon sportszerű volt”.

Benczés Miklós (DVTK): „Sajnos, nem játszottunk jól, a Siófok akarata érvényesült inkább a mérkőzésen. Ők szerezték meg a vezető gólt, amely után játszhatták azt a kontrajátékot, amit nagyon tudnak. Több helyzetet alakítottunk ki, mint a korábbi mérkőzéseken, de nem lehetek elégedett, értelemszerűen, mert nem tudtunk nyerni. A visszaálló védelemmel szemben voltak átlövéseink, de ezeknél baj volt az irányzékkal”.

OTP Bank Liga, 22. forduló:

FGSZ Siófok-Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Siófok, 2000 néző, v.: Farkas
gólszerző: Simon A. (32.)

sárga lap: Mogyorósi (25.), Haraszti (65.), Melczer (66.), illetve Luque (21.), Nagy T. (85.), Vági (89.)

FGSZ Siófok:Heinrich – Kiss Zs., Mogyorósi, Fehér Zs., Nyári – Haraszti, Kecskés, Egerszegi, Melczer (Nagy I., 80.) – Simon A., Sowunmi (Eugene, 90.)

Diósgyőri VTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T., Gohér (Bacsa, 78.) – Arze, Sekour (Abdouraman, 78.), Fernando, Luque – Tisza, Seydi

(Fotó: dvtk.eu/bp)