Miskolcon történt, egyeztetett  időpontban. Tisztelt Szerkesztők! A két szerelő beérkezésekor az új gázmérőt és a szerszámaikat a gázóra mellett lepakolták. A XXXX sz. szerelő (nevüket nem adják a munkához) helyet kért a papírjai lepakolásához. Felajánlottam az ott lévő háztartási létra felső lapját, de nem felelt meg neki. Beljebb kisértem, a nagyszoba közepén lévő dohányzó asztalra pakolt. Megjegyzem, egy közelebbi íróasztal is szabad volt, ahonnan rá lehetett volna látni a gázmérőre.  

Munkatársa a cserélendő gázmérő mellett maradt, majd rövid idő múlva szólt, hogy menjünk a gázmérőhöz. Ekkor a gázmérő előlapja a jobb oldalon fel volt emelve.
Elmondták, hogy a jobb oldali műanyag szegecs megbontásával és az előlap felemelésével a számláló hozzáférhető, „illetéktelen gázvételezést” (magyarul lopást) tesz lehetővé.
A vezető szerelő fogászati tükröt és lámpát vett elő, visszanyomva az előlapot megmutatta a sérült szegecs hátoldalát, fényképeket készítettek. A szegecs a felemelés előtti állapotban nincs lefényképezve, és biztos, hogy tükrözéssel nem vizsgálták meg, mert akkor az előlap felemelése előtt szembesítettek volna a sérülés tényével.
Amikor megjegyeztem, hogy mi a gázmérőhöz nem nyúltunk, és a felemelés előtt nem mutatták meg a szegecs hátoldalát, felháborodtak, hosszasan ecsetelték, hogy nekik nem érdekük a „csalás”, viszont kötelességük a leszerelt mérők részletes vizsgálata, mert őket többszörösen is ellenőrzik. A felderített esetekből nekik nincs is hasznuk. A gázmérőt majd független szakértő vizsgálja meg.

Nem tartom a műanyag szegecs szakszerű vizsgálatának az előlap feszítését, mert véleményem szerint a sérülés akkor következett be, távollétemben.
A jegyzőkönyvben a sérülés tényét kénytelen voltam elfogadni, idegességemben nem észleltem a csapdát mögötte. A szabálytalan vételezés tényét nem ismerem el. Az is tény, hogy a „jegyzőkönyv megírásakor végig jelen volt”-am (a szobában).

Kijelentem, hogy a gáz vételezésénél semmilyen szabálytalanságot nem követtünk el.
A mérőt dobozolták, elszállították szakértői vizsgálatra. Ha a TIGÁZ által felkért igazságügyi szakértő szakvéleménye szabálytalan vételezést, vagy csak annak gyanúját fogja tartalmazni, 540.000.- Ft kötbért fognak követelni.
Még nem tudom hogyan bizonyíthatjuk be az igazunkat.  (név és cím a szerkben)