HA JÓT AKARSZ ISMERŐSEIDNEK, OLVASTASD EL VELÜK! Tisztelt Szerkesztőség!

 

Gázóra tulajdonosok FIGYELEM!
Én nem loptam, sajnos mégis gyanúba keveredtem. Figyelj, mert téged is gázlopás gyanújába keverhetnek és ……. ha nem ismered el !! 540.000.- Ft-od bánja de ha „elismered” ???!!! kb. 300.000.- ből megúszod)
Ha nem lopod a gázt, a saját érdekedben olvasd el!!!!!!!!Én nem akarok senkit meggyanúsítani, az alábbiakban csak a tapasztalataimat szeretném megosztani veletek. (Azt hiszem, már még téged is tegezhetlek ….)
GÁZMÉRŐ CSERE, GÁZMÉRŐ ELLENŐRZÉS
Javaslatom, ha gázmérő cserét, vagy csak ellenőrzést akar csinálni a gázszolgáltató, vagy a hálózat üzemeltetője, vagy akárki:
1./, A csere vagy ellenőrzés idején többen legyetek jelen. Lehetőleg hívj meg egy jól tájékozott gáz szerelő szakembert, de ha nincs lehetőséged, legalább egy-két szomszédot, akik figyelnek.
2./ Ha a szolgáltató embereit beengedtétek a portára (lakásba), a szerződött fogyasztó vagy legalább egy figyelő ember tőletek mindig maradjon ott a gázmérő mellett és figyeljen. Bármit kérnek, ne menjen el onnan csak mindegyik szerelővel együtt.
3./ Ha van elérhető videó felvevő, vagy videó felvételre alkalmas telefon, minden mozzanatot rögzítsetek a gázmérő környékén. Esetleg használhattok fényképező gépet is.
4./ Bármilyen problémát tapasztaltok, mindent írjatok be a jegyzőkönyvbe, ne dőljetek be a szerelők semmilyen „kincstári” szövegének.
5./ Mire kell különösen figyelni a munkálatok során (a teljesség igénye nélkül):· Az óra be és kimenő csonkján a sárga műanyag zárak épsége és a hologramos záró fólia (középen) sértetlensége nagyon fontos (itt az azonosító számok kitakarva).· Az előlap műanyag szegecseinek sértetlensége.A régi tipusokon 2 db, előlről és (tükörrel) hátulról is látható!!!!, 
Az újakon 1 db alulról (tükörrel) és felülről.
· Vizsgálhatják a gázmérő teljes felületét, csiszolás nyomot, karcolásokat keresve (mágnes felrakása okozhatja). Valamint a csatlakozási pontokat, nem voltak-e megbontva.
A szerelők a hírek szerint természetesen jutalmat kapnak minden „felderített” eset után. Sajnos vannak nagyon gátlástalanok, akik különféle ügyeskedésekkel mű-hibákat produkálnak. Nem érdekli őket, hogy a 10 – 20.000.- Ft (vagy 10 % ??) jutalmuk neked fél millió forintodba kerül. Évek óta csinálják!!!!

Mit tegyünk, ha alaptalanul gyanúsítanak?
1. Először is részletes panaszt kell benyújtani a szolgáltatóhoz.2. Leveled másolatát küldd meg a Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségére.3. Másolat mehet a Magyar Energia Hivatal címére.4. Hívd fel a helyi sajtót, rádiót, TV-t, hátha van több ilyen esetük is.5. Interneten találhatók egyéb segélyhelyek is, pl.:- Magyar Közösségi Garancia Jogsegélyszolgálat- Pertárskereső
Nézz szét alaposan az interneten, és ha tudsz még valami hasznosat, írd hozzá!!!!!!!!!!!!

HA JÓT AKARSZ ISMERŐSEIDNEK, OLVASTASD EL VELÜK! G. Béla Budapest