Válaszolt a DVTK-t működtető  Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója dr. Kriza Ákosnak. Udvariasan, de határozottan.
Nyílt levélben vonta kérdőre a DVTK vezetését Benczés Miklós vezetőedző menesztése miatt dr. Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere. Nehezményezte, hogy nem tudott a lépésről, noha a város is tulajdonosa a DVTK-t működtető gazdasági társaságnak. A témával kapcsolatos érzékenysége talán abból fakad, hogy Benczés Miklós volt vezetőedző fideszes önkrományzati képviselő a miskolci önkormányzatban.  

 

A szemrehányó polgármesteri levélre Dudás Hunor, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a klub honlapján közzétett levelében válaszolt. Íme:

„Tisztelt Polgármester Úr!

Tájékoztatom, hogy minden, a Diósgyőr FC Kft. gazdálkodását, hosszútávú stratégiáját érintő kérdésben – úgy, ahogy eddig is – továbbra is állok szíves rendelkezésére, ehhez nem szükséges a nyílt levél.

A klub személyi állományát érintő kérdésekben – játékosok, szakmai stáb, háttérszemélyzet – azonban nincs és nem is volt beszámolási kötelezettségem sem a Borsodsport Invest Kft., sem Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata felé, mint ahogy Benczés Miklós vezetőedzői kinevezésekor sem került sor ilyen jellegű egyeztetésre. Mint bizonyára Ön is tudja, a Diósgyőr FC Kft. menedzsmentje eddig is kifejezetten szakmai szempontok alapján döntött a klub személyi összetételének meghatározásában és a továbbiakban is ehhez szeretnénk tartani magunkat. Még a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy nem csupán szakmai szempontok alapján döntünk.

Ettől függetlenül amennyiben igény van rá, nagyon szívesen tájékoztatom a felek megegyezésének okairól tisztelt Polgármester Urat akár levélben, akár személyesen.

A további korrekt együttműködésben bízva,

Tisztelettel: Dudás Hunor”