70 ezer Miskolcon született,  Miskolcon felnőtt menekült el az utóbbi években Miskolcról! A város színe-java. Nekem már egyetlen barátom sincs Magyarországon. A nyugati magyar nyelvű hírközlés megszűnt! A hazai médiák azt szeretik, akik az ő szép szája ízük szerint dudálnak vagy lapítanak.
Akkor felkaphatják őket, akár Sztárjuk is lehet! SZTÁR . . . . Nem szeretnék Sztár lenni! Se a Sztárjuk! Se Sztárolt! Se Pasijuk! A világ Sztárja se, se „király”uk. Hányszor szerepelnek e szavak csak TV csatornáinkon naponta. .
A Miskolcról elszelelt cívis lakosság helyére kik költöztek felnevelő városomba?. . Hány irodalmi színpad van Miskolcon és hány tánccsoport?
– Utóbbi megszámlálhatatlan sok! Milyen mélyebb lelki élet! Mennyi a hirdetés, önreklám a hazai hírközlésben? Kell e a miskolci lakosságnak ma klubélet? Mennyien ütik fel naponta a kukák, szeméttárolók fedelét?
Konkrétan mennyi a hajléktalan és az alultáplált, kihűlt? Függ a halottkémtől – kit minek vesz. Kik mint vetjük ágyunk, nálunk már rég nem úgy alusszuk álmunk. Sírunk Sírig. Álmaink elporladtak gyávaságba és közönybe. Mindkettő halálos bűn, ha tudomásul vesszük nem a megadásra teremtett az Isten minket!
Polgárok nélkül nincs polgári engedetlenség se ( e mélyre süllyedésben) .
Legfeljebb cukros díszek lehetünk beletört, bekékült hajléktalan gondolatainkban, ha eltűrik, elviselik, elviselnek irányítóink .

 

Olaszliszka- Miskolc, 2009-01-23

Nádassy József
Amnesty International aktivista