Másképp járnak a városi, és  a helyi, helyközi autóbuszok, valamint a MÁV járatai is a húsvéti ünnepek alatt.

 

Munkaszüneti menetrend szerint közlekedik a hosszúhétvégén az MVK járatainak többsége, a villamosok és a 35-ös autóbuszok április 7-én szombati, április 8-án és 9-én vasárnapi menetrend szerint járnak. Az ME járat április 7-én szombati, április 9-én vasárnapi menetrend szerint, április 8-án pedig nem közlekedik. Az ingyenes és 44-es járatok április 8-án és 9-én nem közlekednek.

MVK: vágányzár nélkül, 0VP-vel

A húsvéti ünnepek alatti várható nagyobb forgalom miatt a héten nem lesz vágányzár, sőt, mivel hamarabb elkészült a kivitelező Felső-Majláthon, holnaptól ismét teljes szakaszon jár az 1-es villamos. A márciusban beharangozott 0-s társát azonban továbbra is autóbusz helyettesíti a megszokott útvonalon és rend szerint.

A 0VP villamospótló autóbuszok járnak ezen a hétvégén, melyekre az Újgyőri főtéren a 6-os járat felszállóhelyén lehet felszállni.

A 0VP villamospótló autóbusz az Újgyőri főtér és a Vasgyár vá. között az Újgyőri főtér – Vasgyári út – Vasgyár vá. – Fürdő u. – Első u.- Újgyőri főtér vá. útvonalon közlekedik.
A járatok az alábbi megállóhelyeken állnak meg: Újgyőri főtér (6-os felszállóhely), Vasgyár vá. (a Fürdő utcán kijelölt VP megállóhely), Újgyőri főtér.

A villamosokról a 0VP-re átszállva a menetjegyek kezeletlen végét az autóbuszon ismételten érvényesíteni kell.

Volán

A tavaszi tanítási szünet és a húsvéti ünnepek miatt a Borsod Volán menetrend szerinti autóbuszjáratai a menetrendi naptárnak megfelelően április 7-én, szombaton szabadnapi, 8-án, vasárnap munkaszüneti napi, 9-én, hétfőn a hét első munkanapján és iskolai előadás napján megelőző munkaszüneti napi 10-én kedden pedig a hét első munka- és tanítási napi rend szerint közlekednek

MÁV

A húsvéti ünnepre való tekintettel április 8-án,vasárnap ünnepnapi, 9-én, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben. Április 10-én, keddtől már a megszokott, menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok. Az ünnepi, módosított közlekedési rendet a közforgalmú menetrendkönyv és az ELVIRA internetes kereső is tartalmazza.