Április közepétől több nagyvárosból – Sopronból, Nyíregyházáról, Szegedről és Miskolcról – kevesebb Volán-busz indul Budapestre. A vasúti menetrend is változik. A párhuzamosságokat, vagyis az egy időben egyfelé közlekedő járatokat szüntetnék meg. Balassagyarmaton közben amiatt tiltakoztak, hogy több mint 30 vasúti járatot szüntetnek meg a térségben – számolt be az m1 Híradója.

 

Sopronból most még naponta két buszjárat indul Budapestre. Az utasok a járművekre ragasztott értesítőből tudták meg, hogy április közepétől már csak vonattal juthatnak el a fővárosba. Van, aki azt mondja: a busz rugalmasabb, mert Budapesten több helyen megáll, míg a vonat csak a pályaudvaron.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium április 15-től nem rendelte meg a térképen látható nagyvárosok és Budapest közötti buszjáratokat. A változás a Sopron, Nyíregyháza, Szeged és Miskolc irányába közlekedőket érinti.

A Volán Egyesülésnél még nem tudják, hogy a jártritkítás beválik-e.
Másfél évvel ezelőtt a Győr–Budapest vonalon próbálkoztak járatritkítással, ennek már a másnapján a győri egyetemen megjelentek hirdetések, amelyek kisbuszos magánvállalkozóknak a szállítási lehetőségeit hirdették, és a diákok azokra szálltak át – mondta György Tibor, a Volán Egyesülés autóbusz-közlekedési igazgatója.

Balassagyarmaton a városban lakók, vasutasok, a környék polgármesterei, szakszervezeti vezetők az ellen tiltakoztak, hogy április 15-től 34 vasúti járat szűnik meg a térségben. A polgármester levelet írt a területért felelős államtitkárnak.

„Konstruktív javaslatot teszünk, hogy természetes gazdasági megtakarítás mellett olyan járatokat tartson meg a MÁV, amelyek által kifizetődő az Ipoly-völgyi vasútforgalom fenntartása” – jelentette ki Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere.

Az infrastruktúráért felelős államtitkár szerint a párhuzamosságokat akarják megszüntetni. „Melléfogás, hogy párhuzamosan működtetjük a vasúti és a buszjáratokat, és mindkettő állami támogatásból működik. Azt szeretnénk, hogyha az adóforintok a költségvetési támogatásokban hasznosulnának, és adott esetben egyidejűleg csak egy közlekedési mód lenne azokon a járatokon, ahol megfelelő és versenyképes szolgáltatást tudnak nyújtani” – érvelt Völner Pál. Hozzátette: az érintett vasúti szakaszokon olcsóbb buszokat indítani, mint vonatokat közlekedtetni.