Tisztelt Sajtó! Tisztelt  Érdeklődő!

 

Miskolc lyukóbánya városrészben történő ellenőrzésen felmerülő hiányosságok tárgyában,

melyben Miskolc jegyzője nem tett eleget kötelezettségének – a Kormányhivatal megállapította, hogy Miskolc jegyzője az illetékes, az eljárást le kell folytatnia 30 napon belül, mely ellen fellebbezni nem lehet. https://acrobat.com/app.html#d=EdlA79eyfR7Vhwv2Z*OdTQ

Részletek:

Mint ismeretes Miskolc Lyukó városrészben a hatósági ellenőrzés fejleményeiként megállapításra került, hogy

– szemétszállítással, előírt Wc.-vel nem rendelkeznek lakosok és az ellenőrzést követően a lakosok nem minden esetben lettek kötelezve, az eljárás több esetben jogtalanul le lett zárva

– kötelező értesítéseket több esetben az önkormányzat elmulasztotta,

– lakhatásra alkalmatlan ingatlanok esetében a Jegyző engedélyezi törvénytelenül a gyermeknevelést, és teljesen törvénytelenül lakcímkártyát ad(ott) ki. (Rendőrségi nyomozás is indult közokirat-hamisítás büntette miatt.)

Megjegyzés. A lyukói 150 Millió Ft támogatási pályázat feltételei nem adottak. (nincs engedélyezett, nyílvántartott lakás)

– MIK Zrt.-t jogosulatlan (szilárd és folyékony) hulladékkezelési tevékenység miatt a Jegyző nem büntette meg és nem kötelezte a jogszabályban előírtak betartására.

A jogsértéseket többször és folyamatosan jeleztük Miskolc jegyzője számára, de mivel visszajelzést nem kaptunk Egyesületünk közgyűlése döntött arról, hogy felettes szervek felé kell jelezni, annak érdekében, hogy a törvényeknek megfelelő állapotok helyreálljanak.

Ennek megfelelően jeleztük kormányhivatal felé.

A Kormányhivatal IV-B-11/614-11/2011 ikt. Sz. végzésében megállapította, hogy Miskolc jegyzője az illetékes és döntött az áttételről, melynek értelmében Miskolc Jegyzőjének az eljárást le kell folytatnia 30 napon belül. A kormányhivatal végzése ellen fellebbezni nem lehet.

Egyesületünk érthetetlenül áll azon tények előtt, hogy Miskolc jegyzője sok esetben csak a felettes szervek kötelezésére hajlandó a jogszabályban előírt kötelezettségét teljesíteni.

Egyesületünk kinyilvánítja, hogy támogatjuk a városvezetés helyszíni ellenőrzési programját, mely a választási kampányban az alábbiak szerint került megfogalmazásra: „A meglévő törvények és jogszabályok hatékony érvényesítésében az önkormányzatnak is részt kell vennie!”

Ezen túlmenően teljesen egyetértünk és azonosulunk Pintér Sándor Belügyminiszter Úr alapvetésével: „ Törvényesség szigorú talaján kell állni annak, aki rendet akar.”

Egyesületünk megnyugtat minden Miskolcért aggódó polgárt, hogy Orosz Mihály Zoltán Érpataki polgármester tiszteletbeli elnökünk iránymutatásának megfelelően, mindaddig fognak történni a bejelentések, panaszok és fellebbezési beadványok, valamint az illetékes minisztériumok és kormányhivatal felé történő kötelezési eljárások lefolytatására irányuló kérelmek, amíg az illetékes ügyintézők eleget nem tesznek a rendeltetésszerű joggyakorlási törvényi kötelességüknek, továbbá ameddig a Kormányhivatal által is előírt és a hatályos törvényeknek megfelelő állapotok nem teljesülnek és tartósan nem stabilizálódnak.

Szemes István elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület.

Bővebben: http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/