Élve én innen ki nem megyek – jelentette ki a végrehajtás megkezdése előtt a sajtónak a 70 éves Tremmel Zoltán, egykor jólmenő építési vállalkozó. Mivel a rendőrök emlékeztek még a 2004-es árverezésre, amikor a bank megvette az egykori vállalkozó házát, aki attól kezdve bérlőként maradt az épületben, erősítést hívtak a kilakoltatáshoz. A helyszínen az a hír járta, hogy a férfi zsebében pisztoly van. Végül kommandósok vezették ki az idős embert a veszprémi Baláca utcai házából, ami nyolc éve már tulajdonképpen nem az övé, hanem a banké. Az őt annak idején meghitelező banktól bérelte vissza, hogy ne kelljen kiköltöznie. Ahogy Tremmel Zoltán lapunknak elmondta, néhány hónapig fizette a bérleti díjat, a havi százezer forintot, utána abbahagyta, egy csomó tartozást felhalmozva a nyolc év alatt.

A csütörtöki végrehajtás tulajdonképpen arról szólt, hogy a bank nyolc év után birtokba vette a 2004-ben tulajdonába került épületet. Tremmel úr számára azonban nem ilyen egyszerű a történet, ő úgy érzi, igazságtalanul elbántak vele, az egykori kft-je által 1993-ban felvett 1,5 milliós hitel fejébe ma, húsz év múltán 27 millió forintot követel rajta és a tőle időközben elköltözött feleségén a bank.

Dr. Bősze Ferenc ügyvéd lapunknak kijelentette, „a szomorú ebben a történetben, túl azon, hogy egy ember 1,5 millió forint tartozás fejében elveszíti élete munkáját, az, hogy a bank nem tudott két hetet várni, hogy megyei szinten elbírálják a végrehajtás felfüggesztésére beadott kérelmet”. Az ügyvéd szerint jogilag nem volt akadálya a csütörtöki végrehajtásnak, de erkölcsileg vitatható.

A bankot is szerettük volna megkérdezni, de nem nyilatkoztak. Tremmel úr mögött csütörtökön mindenesetre becsukódott az ajtó. Kutyáját kikötötte kívülről a kerítéshez, a kutyaházat is kitették kerítésen kívülre. Az újságírók kérdésére a kertkapuban elmondta, most elmegy, jár egyet, aztán meglátja, mitévő lesz. Megerősítette, hogy volt pisztoly a zsebében, amit engedéllyel tartott, de átadta a kommandósoknak, akik a fegyvert visszavitték a lezárt házba. Azt mondta még, hogy nem készült lövöldözésre, soha nem használta még a pisztolyát. http://naplo-online.hu