2-es körzet. From Ruskó: egészségügyi szűrőnap Martin-kertvárosban

Egészségügyi szűrőnapot  szervezett szombaton Martin-kertvárosban Ruskó Zoltán, az MSZP képviselőjelöltje. A helyi iskolaépületben és egy mozgó szűrőállomáson elvégzett vizsgálatokon mintegy háromszázan vettek részt.

 

Ruskó Zoltán elmondta: a választókörzetben nagyon sok nyugdíjas lakik, így programjában is kiemelt figyelmet szentel nekik, egészségüknek, biztonságuknak. Sok idős ember számára gondot jelent a tömegközlekedés, az, hogy esetleg órákat várakozzon a rendelőintézetekben. Számukra nagy segítséget jelent, ha „helybe jönnek” a szűrővizsgálatok, ezért is szervezte meg kampányának keretében, saját költségén ezt a szűrőnapot. A nap folyamán egyebek mellett lehetőség volt tüdőszűrésre, látás-, hallásvizsgálatra, vércukor-mérésre, érrendszeri, csontritkulás vizsgálatokra, szájüregi rákszűrésre.

A képviselőjelölt ezúton is köszönetet mondott Koleszár Lajosnak a szervezésben nyújtott segítségéért, s kiemelte: nagyon sikeres volt a rendezvény, több mint háromszázan jöttek el megvizsgáltatni magukat, köztük szirmaiak is, akik számára kisbusszal biztosították a közlekedést. Mint mondta, a szűrőnapon ismét alkalma nyílt sok emberrel találkozni, beszélgetni, közelről megtapasztalni gondjaikat, kívánságaikat.

Ruskó Zoltán hangsúlyozta, megválasztása esetén, képviselői keretéből rendszeressé teszi az ilyen szűrőnapokat – évente legalább egyszer, mind a két városrészben. Gondoskodni fog róla, hogy időszakosan külön buszjárattal vigyék be a miskolci rendelőkbe az időseket, s a családsegítő szolgálatok bevonásával, igény szerint gondoskodjanak számukra ebéd kiszállításáról is-írja a minap.hu