Erősen vissza kellett fognia  magát Ujhelyi Istvánnak a délutáni parlamenti ülésen, melyet ő vezetett, hogy ne mondjon olyat, amit maga is megbánhat. Az Országgyűlés szocialista elnöke ugyanis nem hagyta, szó nélkül, hogy a jobbikos Balla Gergő cigánybűnözőket emlegetett. A radikális párt politikusa két Borsod megyei gyilkosság kapcsán intézett azonnali kérdést Kontrát Károly belügyi államtitkárhoz, és azt kérdezte, hogy az ártatlanság vélelme vagy az ártatlanok védelme a fontosabb az országban.

 

Kontrát Károly válaszában elmondta, hogy az említett ügyekben a rendőrség a lehető leggyorsabban eljárt és azonnal elfogta a gyanúsítottakat.

A jobbikos viszontválaszban került elő a cigánybűnőzőzés, és Ujhelyi István azonnal megkongatta a parlamenti csengőt. Felhívta a figyelmet, hogy ha cigánybűnözőket akar emlegetni, akkor válasszon olyan időpontot, amikor nem ő elnököl, ugyanis ezt ő nem tűri. A rendrakás Novák Elődnek nem tetszett és bekiabált Ujhelyinek a Jobbik padsoraiból. Az MSZP-s levezetőelnök közölte, ha nem tetszik a Jobbiknak, hogy vannak kifejezések, melyeket tűrhetetlennek tart, akkor tegyenek panaszt a Házbizottságon.

A Jobbik képviselője egyperces válaszában végül nem Kontrát Károlynak, hanem Ujhelyi Istvánnak válaszolt, aki ezt követően közölte, háromig kellett számolnia, hogy nehogy olyat mondjon, amit megbánna.
(Klubrádió)