A Tapolcai fórummal kapcsolatban! Tisztelt Szerkesztőség!
A Tapolcán megtartott lakossági Fórummal kapcsolatban a következő megállapításra jutottam.

 

Az ilyen fórumoknak nincs sok értelme, a város bemutat egy elképzelést, amit, sürgősen csatolni kell egy pályázathoz, mert már nincs, sok idő, késésben vannak.
Levetítenek a megjelent embereknek egy tervet, akiknek a lélegzete is eláll a látottak-hallottaktól, még véletlenül sem gondoltak volna ilyen fantasztikus tervekre, elképzelésekre.
Döbbenet, erre hívtak minket?
A lényeg, amit a helyiek szeretnének a strand, az nem szerepel most a pályázatban, de majd lesz –megígérik – helyette tanösvény, lelet feltárás, ismét a Barlangfürdő fejlesztése, és a Tapolcai fejlesztésben megjelenik a Görömbölyi Kápolna, pedig itt is van vallási templom, nem is egy amire lehetne költeni.
Amíg ámulunk, a pályázattal már senki sem foglalkozik, előjönnek a régi és új fájdalmak, rendezetlen a park, nincs virágosítás, hibásak a járdák, sétányok, nem megfelelő a közvilágítás, kellene egy Tapolcai házirend, hibásak az utcanév táblák, nincs útbaigazító tábla, a vendégek nem tudják, merre van a Barlangfürdő, rendezetlen a strand jogi helyzete, stb.
Jönnek és jönnek a gondok, a pályázat marad, ezzel már senki sem foglalkozik, pedig a helyieknek is van elképzelései Tapolca fejlesztésével kapcsolatban, de ez most már nem téma.
A lényeg a fórum megvolt, az elhangzottakból biztos, hogy semmi sem fog bekerülni a pályázathoz.

Pipáljuk ki, minden rendben volt, köszönjük a részvételt.

Mi Tapolcaiak nem így képzeljük a demokráciát, beleszólást kérünk a helyi fejlesztésekbe!

Feith Károly
Tapolcaiak Kulturális Egyesülete Elnök