|A toldozott-foldozott KRESZ  szabályai gyakran egymásnak ellentmondanak, a bírságok nem arányosak, a több szabálytalanságot is elkövetők elleni szankciók pedig olyan súlyosak, hogy a vidéken dolgozók megélhetését is veszélyeztetik, állítja Bíró Márk fideszes képviselő. A honatya eddig egyszer sem szólalt fel a parlamentben, de most úgy látja: a KRESZ és a bírságok ügyét politikai szintre kell emelni, új szabályozást kell írni, mert a vidéki lakossági fórumokon azt tapasztalta, hogy ez nagyon zavarja az embereket.

 

A KRESZ újraírását és a szabálysértési bírságok felülvizsgálatát javasolta, de a vagyonnyilatkozata szerint nincs autója. Most mivel jött?

Természetesen autóval. A vagyonnyilatkozatban csak a képviselői tiszteletdíj bizonyos összegét meghaladó ingóságot kell bevallani. Nekem egy Skoda Felicia pick upom van, aminek az értéke ma körülbelül nulla. Amikor jó pár évvel ezelőtt megvettük, a feleségem nevére került, és akkor még nem is voltam képviselő.

Egy évben legalább 70 ezer kilométert megyek, ezért ma főként bérelt autóval járok. Ez jobban megéri, mert ezalatt nagyobb az autó értékvesztése, mint amit bérleti díjban kifizetek-írja az index.hu