– Az MSZP miskolci frakcióvezetője  szerdai sajtótájékoztatóján úgy tett, mint aki más városban lakik, és soha nem olvas helyi híreket. Földesi Norbert ugyanis arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy számára most derült ki egy miskolci delegáció három napos Dél- Koreai útja – reagált közleményében a városvezetés nevében a tájékoztatón elhangzottakra Seresné Horváth Zsuzsanna (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

 

Mint írja, a tanulmányút résztvevői a polgármesteri hivatal, az egyetem, a Borsodi Kereskedelmi és Iparkamara, és néhány helyi vállalkozás képviselői voltak.

– Az MSZP frakcióvezetőjének kérdéseit az újságot olvasó és híreket hallgató bármelyik miskolci polgár meg tudná válaszolni, hiszen az utazást megelőzően és azt követően az önkormányzat minden részletre kiterjedően tájékoztatta a közvéleményt. A városháza sajtóközleményében szerepelt, hogy csak a repülőjegyet fizették a delegáció tagjai – ki-ki a sajátját –, minden egyéb költséget a házigazdák álltak – hangsúlyozza Seresné Horváth Zsuzsanna, aki hozzáteszi: a szakmai tanulmányút várható eredményeiről a polgármester már tájékoztatta az érdeklődőket egy interjúban, de a résztvevők közül mások is beszámoltak a helyi orgánumokban tapasztalataikról és a remélt, szorosabb együttműködés lehetőségeiről.