Csütötökön délután  a  városházán tartott sajtótájékoztatón Martin Melkowitsch, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese elmondta: a több, mint egy évig tartó előkészítési fázisban számos hazai nagyváros lehetőségeit és adottságait elemezték, így esett végül a választásuk Nyíregyházára. 
Itt ugyanis rendelkezésre áll a szükséges számú szakképzett munkaerő, jók az infrastrukturális és a közlekedési adottságok, és az önkormányzat is kedvezően állt a beruházás elindításához. Az ősszel induló bankműveleti központban az elsők között a pénzintézet telefonos ügyfélszolgálata kap helyet, majd az első tapasztalatok értékelése után, jövő év végén döntenek a hogyan tovább?-ról. Ha a folytatás mellett teszik le a voksukat, a következő néhány évben további tevékenységek is Nyíregyházára kerülhetnek, ami összesen 600–800 új munkahelyet teremt a térségben.
– Abban, hogy a beruházást a bank nem külföldön, és hogy hazánkon belül Nyíregyházán valósítja meg, nagy szerepe volt a kormány támogatásának és a városvezetés hozzáállásának – hangzott el a tájékoztatón, melyen dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár azt mondta, az általános iskolát végzettek, a megváltozott munkaképességűek és a nyelveket beszélő diplomások egyaránt elhelyezkedhetnek az operációs központban, mely a Pazonyi úton, a Boda üzletház átalakított épületében kap majd helyet.
A milliárdos nagyságrendű fejlesztést az állam is támogatja: az egy dolgozóra jutó központi támogatás nem éri el az egymillió forintot – mondta az államtitkár, s hozzátette: a cég a 8 hónapos támogatás mellé ugyanilyen távú továbbfoglalkoztatást vállalt. Dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere arról beszélt, Nyíregyháza tökéletes hely a befektetéshez.
– Példa nélkül áll, hogy a bankszektor egy vidéki nagyvárost választ a főváros helyett, a beruházással pedig olyan magas színvonal érkezik a városba, ami hosszú távon is segíthet a munkahelyteremtésben. Dr. Rezsőfi István, a Szabolcs megyei kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója azt mondta, bár rengeteg munka áll mögöttük, csak most jön a java. – Hétfőn indul a toborzás a nyíregyházi kirendeltségen-írja szon.hu