Uniós támogatásból valósulhatott meg képzési projekt a Sajó-Hús Kft.-nél

Uniós pályázati forrást nyert a Sajó -Hús Kft. alkalmazottainak képzésére. A közel 23 millió forintos támogatásból a vállalkozás dolgozóinak fejlesztése, ismereteik bővítése valósulhatott meg.

 

A TÁMOP 2.1.3/B. pályázat keretén belül a Sajó-Hús Kft. képzési projektje 59 alkalmazott számára biztosított lehetőséget. A működés hatékonyságát támogató Lean menedzsment, Folyamaturalás, Korszerű gondolkodásfejlesztési gyakorlat címet viselő képzési programok a már meglévő kompetenciák erősítésére szolgáltak és olyan ismereteket helyezett előtérbe, amelyek a későbbiekben beépíthetőek a munkafolyamatokba.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye legmeghatározóbb húsipari vállalkozását 1989-ben Fazekas József magánvállalkozó alapította a Miskolc szomszédságában található Felsőzsolcán. A KFT – ami több hazai és nemzetközi elismerés birtokosa – alapítója Fazekas József a HÚSCÉH alapító tagja és éveken át elnöke volt. Mára már a cég 70-80 főt foglakoztat az üzemben (sertés vágás és feldolgozás) és mintaboltjaiban. Az üzemben kiváló szakemberek dolgoznak és felügyelik a termelés folyamatait. A térségben egyedülálló módon a vállalkozás a szakemberek utánpótlására is hangsúlyt fektet: megfelelő képzettségű szakmunkások, szakemberek gyakorlati felkészítéséhez nyújt lehetőséget 1992 óta.

Uniós pályázati forrást nyert a Sajó-Hús Kft. alkalmazottainak képzésére. A közel 23 millió forintos támogatásból a vállalkozás dolgozóinak fejlesztése, ismereteik bővítése valósulhatott meg.