Ügyesen uralják a közbeszédet vagy hergelik  a közvéleményt (ahogy tetszik) a miskolci szocialisták Kriza Ákos koreai útjával kapcsolatban. (Ha valaki ránéz a térképre rögtön látja, hogy maga az utazás egy rémálom lehetett, mert többet voltak levegőben mint ágyban a küldöttség tagjai. Szegény polgármester és társai a fáradságtól, ahogy Miskolcon mondják  mosott rongyként -minyimum  háromszori átszállás után- érkezhettek meg a kurva messze lévő ország, valamelyik távoli sarkába. Kommunikációs szempontból most éppen a szocik  állnak jobban, mert az átlagolvasónak csak annyi ragadhatott meg, hogy na a fejesek már megint utaznak, nem Kassára, én meg nem megyek nyaralni mert nincs pénzem.
De lássuk a nyilatkozat csata legújabb gyöngyszemét. Ki is nézi hülyének az embereket? Ezzel a címmel, a közvélemény előtt tök ismeretlen Seresné Horváth Zsuzsa pengézik. 
„A miskolci küldöttség nem ,,bulizni” ment testvérvárosunkba Asanba, hanem tárgyalni! Ennek hozadéka nem mérhető egyik napról a másikra, de mindenki biztos lehet abban, hogy hamarabb lesz eredménye, mint a szocialisták esetében, akik 8 év alatt semmit sem tudtak felmutatni.” Ezek után a képviselő (szavaival élve) kis ízelítőt nyújt abból, ki, hová, mikor és mennyi közpénzből utazott a szocialista városvezetés idején az akkori városvezetők közül.

Seresné példái
Tömösi Katalin (Káli polgármester úr kabinetfőnöke)
2008. május 8-10. Lengyelország, 2 nap. napidíj+ 322 ezer forint
2009. március Finnország két és fél nap napidíj, a 125 euró, 263 ezer forint
Dr. Mokrai Mihály, Miskolc volt alpolgármestere
2009 szeptember: Görögország, négy nap, napidíj + 400 ezer forint
2010: Franciaország, 230 386 forint
Fedor Vilmos, Miskolc volt alpolgármester
2008. szeptember, Finnországba. 8-an utaztak három napra. 2 millió 734 ezer 41 forint + napidíj