MAGYAR CEMENT

 

Mész- és Cementipari Kft.

2531 Tokod, Kossuth Lajos út 132. ■ Telefon: +36(30) 949-1502 ■ Fax: +36(1) 305-4029

Richard Skene elnök-igazgató és

Pavel Mazak igazgató

Holcim Hungária Cementipari Zrt.

Budapest

Montevideó u. 2/C.

1037

Tárgy: ingatlanok használata

Tisztelt Igazgató Urak!

A 2011. április 5. napján kelt leveleikre válaszolva a 2010. december 1-i levelünkkel összhangban akként nyilatkozunk, hogy a Magyar Cement Kft. továbbra is az 1994. augusztus 8-i privatizációs adásvételi szerződéssel megvásárolt és a tulajdonát képező ingatlanok, termelő eszközök és azok alkotórészei haladéktalan birtokba adását és azok használata után 1994. szeptember 1-óta járó bérleti, illetve használati díj megfizetését várja el a Holcim Hungária Zrt. részéről, és nincs szándékában az ingatlanokat és termelő eszközöket a Holcim Hungária Zrt. birtokában, illetve használatában hagyni, vagy azokra vonatkozóan a Holcim Hungária Zrt. részére bármiféle jogot engedni.

Ennek megfelelően Magyar Cement Kft. a mai napon a levelünkhöz csatolt ideiglenes intézkedési kérelemmel fordult a Fővárosi Bírósághoz annak érdekében, hogy a cementgyári vagyonunk Önök általi rosszhiszemű jogcím nélküli birtokban tartásának véget vessünk és a gyárban a termelést minél előbb megindíthassuk.

Megerősítjük, hogy a tulajdonunkat képező ingatlanokon a birtokbavételt követően a munkaerő megtartásával és a hiányzó eszközök pótlásával haladéktalanul folytatni kívánjuk a cement- és mészgyártást.

Zürich és Budapest 2011. április 22.

Tisztelettel:

Dr. Kálmán János és Dr. Izsáki Zoltán

ügyvezetők