Miskolc – Varga Gergő (DK)  önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált a Jobbik.
A Demokratikus Koalíció (DK) képviselője ugyanis kikérte magának, hogy néhány – szerinte – tudatlan újságíró legettózza az Avast. Mint mondta: ha ez mégegyszer megtörténik, jogi lépéseket tesznek.
Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő azonban közleményben reagált erre: „…Ezzel az ifjú „demokrata” folytatja elvtársai 22 éves gyakorlatát: igyekszik szőnyeg alá söpörni a frakciótársai által előidézett problémákat, s aki ellen mer szegülni azt bírósággal fenyegeti. Igazi demokrata viselkedés!”
Jakab Péter úgy gondolja, minden probléma megoldása ott kezdődik, hogy kimondjuk azt. „Igenis ki kell mondani, ha tetszik ez a „demokratikus szocialistáknak” ha nem, hogy az Avas gettósodik” – fogalmazott. Hozzátette: „Ettől a ponttól kezdve pedig nem az a Varga Gergő által kiszemelt újságíró a hunyó, aki az Avast gettónak meri nevezi, hanem az a szocialista brancs, amelyik elindította az Avast a gettósodás útján.” „S hogy kinek az érdeke – Varga Úr szavaival élve – tönkretenni az Avast? Erről talán azokat a szocialista városvezetőket kellene megkérdezni, akik éveken keresztül rejtélyes oknál fogva nem akarták észrevenni az Avas demográfiai térképének drasztikus átalakulását, mint ahogy nem vették észre az ezzel járó megnövekedett ingatlanforgalmat sem…” – áll a közleményben-írja a boon.hu