Az egri érsek fel is  függesztette az olaszliszkai plébániai adminisztrátort. Az atyának lelki gyakorlatokat kell végeznie.

 

Ternyák Csaba egri érsek felüggesztette Mondel József olaszliszkai plébániai adminisztrátort, aki kihirdette a templomban, hogy II. János Pál a pokol tüzében ég – számolt be a Keresztény Mandiner.

Mint azt az Egri Főegyházmegye honlapjára hivatkozva írják, a fegyelmi intézkedést elsősorban azért hozta meg az érsek, mert az atya az egyház tanításával össze nem egyeztethető tanokat és hitbeli tévedéseket terjesztett. Ezen túlmenően a liturgikus előírásokat önkényesen és helytelenül értelmezte és gyakorolta. A hívek körében ezzel megütközést és megosztottságot keltett, de ismételt figyelmeztetés ellenére sem volt hajlandó változtatni a magatartásán.

A főpásztor felszólította Mondel atyát arra, hogy végezzen lelkigyakorlatot, és amikor visszatér a teljes katolikus tanításhoz, jelentkezzen nála szolgálatra. Amennyiben továbbra is makacsul kitart a tévtanításban, főpásztora kezdeményezni fogja a klerikusi állapotból való végleges elbocsátását.

A blog információi szerint ugyanakkor az atya egy helyi „látnok” hatása alá is került, aki azt mondta neki: látta a XVI. Benedek pápa által boldoggá avatott II. János Pál pápát a pokol tüzében égni, ráadásul ezt ki is hirdette a templomban, sőt kiírta a templom ajtajára. A hívek ezért az érsekhez fordultak az ügyben, a pap szimpatizánsai viszont tüntetést szerveztek az érseki palota elé.