Beköszöntött a várva vár  meleg, akár 33 fokot is mérhetünk ma. A kánikula mellett heves zivatarokra kell számítani a hétvégén az ország nagy részén.

 

Szombaton a sok napsütést követően délután megnövekszik a felhőzet és kora este északnyugaton, később máshol is záporokra, zivatarokra kell számítani, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A maximum-hőmérséklet északnyugaton 22-26 fok, máshol 27-33 fok között alakul – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok, a felhőszakadás, illetve a hőség miatt első- vagy másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Vas és Győr-Moson-Sopron megye kivételével az összes megyére. A narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztető előrejelzés összesen tizenegy megyét érint (Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar).

Vasárnap is számíthatunk záporra, zivatarra, itt néhol heves zivatar is lehet, amelyet felhőszakadás, jégeső kísérhet. A hőmérséklet a délutáni órákban északnyugaton 23-25, máshol 26-30 fok között alakul.

Hétfőn eleinte többfelé, délután kevesebb helyen várható csapadék. A maximum-hőmérséklet 20-26 fok között alakul.