| Nemesviden tartott demonstrációt  a Jobbik megyei szervezete, mert a faluból segélykérő üzenet érkezett hozzájuk.

– Azért itt, mert segélykérő üzenet érkezett hozzánk a faluból a tarthatatlan közbiztonságról, hogy nem tudnak mit kezdeni azokkal a romákkal, akik már nappal is betörnek a házakba, fenyegetnek meg embereket, családokat tartanak rettegésben, hogy rájuk gyújtják a házukat. Leginkább azokat bántják, akik a tulajdonukat védik – mondta Kesztyüs Attila, a Jobbik megyei elnöke.

Murányi Levente, a Jobbik országos alelnöke kérdésünkre azt mondta: kötelességük elmenni, ha hívják őket, még a legkisebb településre is, mert nem hagyják magukra az embereket. Elmondta azt is, Iván példáját említve, ahol szintén volt demonstráció, vannak olyan romák, akik próbálnak munkából megélni, de van egy réteg, mely úgy gondolja, a nyugdíjas öregasszonyt le lehet ütni 20 ezer forintért, vagy el lehet vinni következmények nélkül a baromfiját.

Kiss Tamás, a Jobbik kaposvári elnöke is arról beszélt, hogy nem lehet általánosítani. Azokkal van gond, akik nem akarnak a társadalmi normák szerint élni. Azért bűnöznek, mert nem akarnak dolgozni, s nem azért, mert rászorulnak. Példaként hozta fel: amikor a tanítónőtől azt kérdezte egy roma kislány, tényleg belé vág-e a villám, ha megfogja a kapát.
– Ha a gyereket már ilyenre tanítják a szülei, hogyan várnánk el tőlük a munka becsületét? – kérdezte a kaposvári elnök.
A nemesvidi demonstráción mintegy harmincan vonultak a falu központjába. sonline.hu