Mi lesz Kábán?

A közelmúltban Szitka Péter , Kazincbarcika polgármestere levélben fordult dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárhoz, és számos kérdést fogalmazott meg a májsus elsejével állami kézbe vett kazincbarcikai kórház további sorsával kapcsolatosan.
Szitka Péter azt írja, hogy a Debreceni Egyetemmel kötött szerződésük hosszú távon biztosít fejlődő egészségügyi szolgáltatást Kazincbarcika és a környező települések lakóinak, és hogy az egyetem 3,2 milliárd forint összegű fejlesztést vállalt, valamint hogy biztosítja a megfelelő orvosokat, egészségügyben dolgozókat és fenntartja a jelenlegi – belgyógyászati, szemészeti, sebészeti, szülészeti, rehabilitációs, krónikus belgyógyászati – osztályokat. A kórház állami kézbe vétele után a polgármester arról kért tájékoztatást az államtitkártól, hogy a kormány az egyetemmel meglévő szerződést fel akarja-e bontani, és hogy vállalja-e a jelenleg még hatályban lévő szerződésük tartalmát, azaz hogy 3,2 milliárd forintot beruház és fejleszt a kazincbarcikai kórházban?
Mivel a városban hallani lehet olyan hangokat, hogy egyes osztályokat be kívánnak zárni, és a kórházat afféle „elfekvőként” kívánják hasznosítani, a polgármester az államtitkártól azt is megkérdezte, hogy valós szándéka-e a kormányzatnak, hogy bezárja a gyermekosztályt és a szülészetet, valamint drasztikusan csökkenti a belgyógyászati ágyak számát, és mind az intenzív, mind a sürgősségi ellátást megszünteti? boon.hu