Kobold a hibás? Tizenkét MSZP-s pont a Selyemrétről

Tizenkét pontban foglalta össze  Simon Gábor, Földesi Norbert és Tompa Sándor önkormányzati képviselő a Selyemréti Strandfürdő kapcsán a város- és cégvezetők szájából elhangzott – véleményük szerint – hazugságokat. A listát szerdán, a Selyemréti Strandfürdő bejáratánál tartott sajtótájékoztatójukon ismertették. (fotó csoborkatalin.fidesz.hu)

 

Mint Simon Gábor önkormányzati képviselő, az MSZP miskolci elnöke elmondta, a selyemréti strand kálváriája – hasonlóan a tapolcai és diósgyőri strandhoz – Kobold Tamás polgármestersége idején kezdődött, amikor a város mindhárom strandját vállalkozóknak adta bérbe.
–A szocialista vezetés alatt aztán a város pályázott az Észak-Magyarországi Operatív Programban turisztikai attrakciófejlesztésre, és nyert, majd 2010-ben lefolytatta a kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárást. Az új városvezetés azonban a győztes kivitelezővel nem kötött szerződést, új eljárásban új kivitelezőt szereztek. Az elmúlt másfél évben aztán folyamatosan hazudoztak, amit mi 12 pontban foglaltunk össze – jelentette ki a képviselő.
Földesi Norbert ismertetett ezek közül párat, melyek az épületbővítéssel és -rekonstrukcióval, a műszaki fejlesztésekkel, vagy éppen a strand átadásának időpontjával kapcsolatban hangzottak el a város- és cégvezetők szájából az elmúlt bő egy évben.

Tompa Sándor önkormányzati képviselő állítása szerint „a három legnagyobb hazugság” az önrésszel kapcsolatos: az átadást-átvételt követően a pályázó nem rendelkezett az 500 millió forintos önrésszel, aztán később bejelentették, előteremtették az összeget, most pedig azzal indokolják a szerződés felmondását, hogy csúszás van a kivitelezésben – pedig a valódi ok, hogy nincs meg az önrész.
– Ez az elmúlt hónap végén derült ki számunkra, amikor a Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottság elfogadta a cégek üzleti beszámolóit az elmúlt évről. Ezen a zárt ülésen az önrészre és a turisztikai helyzetre vonatkozóan feltett kérdésünkre kiderült, hogy most dolgoznak azon, hogy egy olyan projektfinanszírozást valósítsanak meg, ami biztosítani fogja a projekt számára az 500 milliós önrészt – mondta az önkormányzati képviselő.