A szocialisták szerint a miskolci  fideszes parlamenti képviselők csak bólogatnak Orbánéknak. „A miskolci fideszes képviselők semmit sem teljesítettek kampányígéreteikből, nevükről csak az orbáni politikának szóló bólogatás és a „zűrös ügyek” jutnak az emberek eszébe” – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját dr. Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP országos elnökségének tagja. Elmondta azt is:„A kormány politikája a legnagyobb kárt a hátrányos helyzetű térségekben, így megyénkben okozta, ott, ahová a rendszerváltás súlyos munkaerő-piaci gondokat hozott, ahol sokkal alacsonyabb az átlagbér, mint az ország fejlettebb régióiban, ahol komoly szociális feszültségekkel kell megküzdeni minden nap, sokkal rosszabbul élnek az emberek, mint két évvel ezelőtt.”  
A miskolci fideszes parlamenti képviselők teljesítményét értékelve a képviselő elmondta: képtelenek bármiféle lobbierő kifejtésére, olyan intézkedéseket is megszavaznak, melyek a borsodi megyeszékhelynek, a miskolci embereknek komoly hátrányt okoznak.
Csöbör Katalinnal kapcsolatban a Selyemréti Strandfürdő építkezésének leállását és a tervezett Raiffeisen bankos beruházás kudarcát emelte ki, dr. Zsiga Marcell esetében pedig arra emlékeztetett, hogy a kampány során új rendőrőrsöket ígért Miskolcnak. „Ebből semmi sem lett, mint ahogyan a dr. Nagy Kálmán által ígért milliárdos tapolcai beruházásokból, vagy a DAM 2010-es újraindításából sem, amiről viszont Sebestyén László beszélt nagy hévvel a választási kampányban” – fogalmazott.