Folyamatosan bontják a gázvezetéket a DAM területén – vette át a Borsod Online is a civilera.hu értesülését, amely álláspontja szerint illetéktelenek rombolásáról van szó.
– Engedéllyel itt egyedül az nem rendelkezett, aki ezen a területen fotózott, videózott – szögezte le elsőként Gergely András, aki az írásban G. Andrásként szerepelt, ám ez elég volt ahhoz, hogy őt beazonosítsák, s kérdőre vonják.
– Először is: a DAM nem is létezik, hiszen a DAM 2004-Kft.-t is felszámolták már, én a dunaújvárosi központú, a volt DAM-ot megvásárló, ÖKO-FERR Nonprofit Kft. helyi képviselőjeként vagyok felelős a gyár területéért. A hivatkozott, a már 15 évvel korábban lebontott nagyolvasztóhoz tartozó csőhálózat bontását az IISD Power Kft. végzi, saját miskolci telephelyén. Ez a cég lát el energiával, vízzel, levegővel valamennyi, a gyár területén lévő céget. A csőhálózatra nincs szükségük, lebontják, s Dunaújvárosba szállítják. Tehetik, az övék. Az alatta futó belső gázvezetékrendszer egy szakasza útban volt a bontásánál, ezért azt egy időre kiiktatták, majd pedig visszahegesztik – ez is az ő tulajdonuk, kár emiatt senkit sem ért – mondta el az Észak-Magyarország újságírójának Gergely András.