A már említett eszakhirnok.hu-n viszont polémia kezdődött arról, hogy a Fidesz színeiben 2010-ben a miskolci 15-ös számú önkormányzati választókerületben (Lyukó, számozott utcák, illetve a Bulgárföld és a Győri kapu egy része) mandátumot szerző futballedző lemondjon-e képviselői mandátumáról, vagy sem. Sokan azon a véleményen vannak, hogy igen, de vannak, akik szerint egy esetleges költözés, a Dunántúlon vállalt munka mellett is el tudja látni képviselői feladatait.

 

Ennek kapcsán fordult az ÉszakOnline magához az érintetthez, tudakolva, mik a szándékai. Benczés Miklós elmondta: egyáltalán nem időszerű a kérdés. Nem tudni, mit hoz a jövő, a „ha”-val kezdődő mondatokkal értelmetlen foglalkozni. Jelenleg Miskolcon él, itt végzi feladatait, képviselőként a héten is intézkedett jó pár önkormányzati ügyben. A kérdésre, hogy a Dunántúlról el lehet-e látni miskolci önkormányzati képviselői feladatokat, azt válaszolta: az országgyűlési képviselők sincsenek mindig Miskolcon, mégis tudnak dolgozni.

A fentiekből úgy tűnik, maga Benczés Miklós sem tudta még eldönteni, mitévő legyen. Halkan jegyezzük meg ugyanakkor, hogy az edző-politikus logikájában van egy kis bukfenc: ha az országgyűlési képviselő nincs Miskolcon, az azért van, mert éppen a munkáját végzi, s a miskolciakat képviseli a parlamentben. eszakonline.hu