Régen a zürichi bankárok is magyar étkezőkocsival jártak Baselbe, de a MÁV szerint ma már nem éri meg, így szombattól megszűnt ez a szolgáltatás a hazai IC-ken. Az egyik utolsó járaton egy tucat szomorú férfi kortyolta a sört műanyag pohárból, és reménykedett, hogy egyszer majd ismét lehet enni-inni a vonaton. Már ha addig nem szedik szét a kocsikat a fémtolvajok.

 

„Tényleg ez az utolsó? Nagy szerencsém van, hogy ma még közlekedik” – mondta meglepetten az [origo]-nak egy fiatalember, aki a Miskolcra tartó intercity büfékocsijában, a pultra támaszkodva várt a sörére. A férfi csak pénteken, a Keleti pályaudvaron álló vonaton tudta meg, hogy szombattól a belföldi vonatokon nem lesz étkezőkocsi, mert a MÁV úgy találta, nem gazdaságos az üzemeltetésük.

„Tegnap már akkor éhes voltam, amikor elindultam Pécsről, megzavarodtam volna Pestig, ha nincs étkezőkocsi” – mondta az utolsó, Miskolc felé tartó kocsi egy másik utasa. Az utolsó étkezőkocsin persze már hiába kérne enni, a reggel még rántottát készítő pultos már csak innivalóval tudott szolgálni.

 

Így az utolsó büféjárat utasai – egy tucatnyi férfi – sört rendeltek, amihez már csak műanyag poharat adtak, és a készlet is csak Füzesabonyig tartott ki. Az utasok arról beszélgettek, kinek milyen élményei fűződnek ezekhez a kocsikhoz. A szót egy ősz hajú férfi ragadta magához, aki azt mondta: harminc évet töltött étkezőkocsikon, hol alkalmazottként, hol vállalkozóként, és beutazta szinte egész Európát.

„Régen Párizsig jártak a magyar étkezőkocsik, ma Bécsen sem megy túl egy sem” – nosztalgiázott az idősödő vendéglátós, aki szerint a magyar csirkepaprikás és a vörösboros marhapörkölt vonzotta a külföldi utasokat is. „Amikor még Baselig járt a Wiener Walzer, Zürichben felszálltak az öltönyös üzletemberek, és olyan jól érezték magukat, hogy a visszaútra is lefoglalták az egész kocsit” – mesélt a fénykorról.

„Régen nem lehetett beférni, olyan tömeg volt itt, állt a füst” – emlékezett vissza Mile Lajos, az LMP képviselője is, aki történetesen szintén az utolsó büfékocsiban tartott hazafele a fővárosból. Szerinte az utóbbi években már nem volt olyan, hogy ne talált volna üres asztalt. Az egyik söröző utas azt mondta, hogy a MÁV és az ország állapotát is jelzi, hogy mennyien vannak az étkezőkocsikban. Szerinte úgy öt éve kezdtek eltünedezni az emberek, ahogy kevesebben tudták megfizetni a vonaton használt árakat. Az utolsó büfékocsiban például egy üveg magyar sör 490 forintba került-írja az origo.hu