Tisztelt Sajtó! Tisztelt  Érdeklődő!

 

Miskolc Lyukó Annabánya MIK Zrt jogsértéseivel kapcsolatban BAZ Megyei Rendőr Főkapitányság megindította Putnok Jegyzője ellen a nyomozást.

https://acrobat.com/app.html#d=p9BMqABoi9-C7of3PaATJQ

Részletek:

Mint Ismeretes 2011. Nov.08.-án helyszíni ellenőrzés volt Miskolc Lyukóvölgy Annabánya területen, ahol az ott található önkormányzati ingatlanok is ellenőrzésre kerültek, melyek üzemeltetője a MIK Zrt. Egyesületünk is részt vett – ügyféli jogállás keretében – az ellenőrzésen.

Az ellenőrzés megállapította, hogy

1./ folyékony hulladék elhelyezése nem felel meg a 32/2011. X.21.(előtte 21/2006 (VI.30)) helyi rendelet előírásainak, mivel a WC szigeteletlen. (szigetelt szennyvíztároló hiánya)

2./ szilárd hulladék esetében a MIK Zrt.-nek nincs hulladékszállítási közszolgáltatást végző engedélye . Nincs hulladékszállítási szerződése a kizárólagos hulladékszállítási közszolgáltatást nyújtó AVE közszolgáltatóval.

Megjegyzés.1: Az AVE jelen lévő értékesítési vezetője Vince Anikó is tanúsította, ill megerősítette ennek tényét.

Megjegyzés2: MIK Zrt nem a saját hulladékát szállítja el, hanem hulladékgyűjtés szolgáltatás keretén belül, – bérleti szerződésben rögzítetteknek megfelelően – bérlőknek nyújt gyűjtési, szállítási szolgáltatást, ami engedélyköteles. de azzal nem rendelkezik.

Az ellenőrzött ingatlanok, mivel önkormányzati (MIK Zrt) kezelésében vannak, ezért Miskolc jegyzője az ingatlan ellenőrzésében nem járhat el, ezért BAZ Megyei kormányhivatal Putnok Város Önkormányzat Jegyzőjét jelölte ki.

Putnok város Jegyzője a hivatali kötelezettségét nem teljesítette, az eljárásról az ügyfeleket nem tájékoztatta, hivatalával súlyosan visszaélt. Meghamisította a határozatokat abból a célból, hogy Miskolc Önkormányzata ill. a MIK Zrt a törvénytelen állapotok továbbra is fenn tudja tartani. (Ezek szerint a Miskolci Önkormányzat célja, hogy a feltárt törvénytelen helyzetek továbbra is fennmaradjanak.)

BAZ Megyei Rendőr Főkapitányság miután értesült a helyzetről, megindította Putnok Jegyzője ellen a nyomozást közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt.

Tisztelettel:

Miskolc 2012-06-19.

Szemes István Elnök

Települések Megmaradásáért Egyesület

Miskolc

További részletek:

http://www.miskolcmegmaradasaert.eoldal.hu/