Az ukrán sajtó szinte egybehangzóan  a magyar bírókat teszi felelőssé azért, hogy a válogatott kiesett az Európa-bajnokságról.
Az orosz nyelvű Szegodnya című napilap internetes kiadása szerdán a mérkőzésről szóló terjedelmes írásának már a címében jelezte, hogy Ukrajnában „Kassai – az új szitokszó”. A cikk szerint a magyar Vad II. István gólbírónak, aki ráadásul játékvezetői dinasztia tagja, a mérkőzés 62. percében az angol kapunál állva látnia kellett volna, amint Marko Devics lövése után a labda teljesen átjutott a gólvonalon, mielőtt Terry kirúgta.

 

„Tiszta gól volt egy-nullás angol vezetésnél, de Vad ezt nem közölte Kassai Viktor játékvezetővel” – olvasható a cikkben, amely szerint „ilyen fokú vakság után felesleges volt büntető megítélésében reménykedni, amikor Terry kézzel ért a labdához. Köszönjük, szomszédok, hogy így kibabráltatok velünk!” – írta a lap.

A meg nem adott ukrán gól kapcsán az újság – az UEFA-t is hibáztatva – felteszi a kérdést, hogy minek vannak a gólbírók a kapuk mögött. Írását a lap azzal zárja, hogy Ukrajna ugyan vesztett, de csapata a játékával elismerést vívott ki, és „a fiúk emelt fővel, a közönség ovációja közepette vonultak le a Donbasz Aréna pályájáról”.