Két munkás életét vesztette a TVK-ban,  amikor az egyik éppen felújítást végzett egy külső vállalkozó megbízásából. Az elhunytak egyike Fazekas Lajos volt, akit élettársa és két gyermeke gyászol. De mint megtudtuk, nem nyugszanak bele a családfenntartó halálába.

 

A Tiszai Vegyi Kombinát területén még vizsgálják, hogy ki hibázhatott a tragédia napján
A középkorú férfi egy fólia alatt lelte a halálát, ahol mint kiderült, nitrogéngáz volt. Csak kettőt-hármat szippantott, és már aléltan esett össze. Hiába próbálták újraéleszteni, nem volt remény.

– Valaki utasítást adott az apámnak, hogy menjen be a fóliasátor alá, ahol a halálos nitrogént belélegezte. Aki ezt tette, nem ellenőrizte a munkaterületet, és halálba küldte az apámat. Ráadásul valamilyen tömítés is hiányzott, ahogy azt a kollégáitól megtudtam – mondta könnyeivel küszködve az elhunyt férfi lánya, Nikolett, és hozzátette: örül, hogy rendőrségi, munkaügyi, illetve katasztrófavédelmi vizsgálat és nyomozás is folyamatban van, de sértetti jogi képviselőt fogadtak, hogy mindenről értesüljenek, és érvényesíteni tudják kártérítési igényüket.

– Apám egy nagyon szorgalmas, rendes ember volt. Pénteken temettük el, kesergett Niko­lett.
A Blikk információi szerint a férfi halálával kapcsolatban már az előzetes szakértői szemlék alkalmával is több súlyos hiányosság derült ki. A TVK dolgozói és a felújítást végző alvállalkozók munkavédelmi eszközei egyaránt hiányosak voltak, nem viseltek például gázmaszkot sem. A család megtudta, hogy a tragédia utáni percekben sajnos nem azonnal hozták ki a ponyva alól munkatársai Lajost és kollégáját, így a kiérkező mentők hiába próbálták újraéleszteni őket, esélyük sem volt.  blikk.hu