Tutor: a megrendelőnek nem volt fontos, hogy még az idén átadják a létesítményt, ezért kreáltak egy olyan indokot, amely alapján felbontották a szerződést

Értetlenül áll a HajdúÉp Kft. ügyvezetője a Miskolci Turisztikai Kft. döntése előtt, miszerint nem fejezhetik be a borsodi megyeszékhely strandfürdőjének építését. A 900 millió forintos beruházás 70%-ban elkészült, amikor a miskolciak szerződést bontottak többek közt arra hivatkozva, hogy a jóváhagyásuk nélkül más csempét és ragasztóanyagot használtak fel az építkezés során. Ezt cáfolta meg mai sajtótájékoztatóján Tutor Lóránt, a HajdúÉp Kft. ügyvezetője.

 

„Építési terület, az ajtó zárva tartandó” – ezt a Miskolci Selyemréti fürdő egyik oldalsó bejáratán lehet olvasni. Építkezés azonban már nem folyik, mivel június elején a Miskolci Turisztikai Kft. felbontotta a csaknem egymilliárd forintos szerződést a kivitelezést végző HajdúÉp Kft-vel. A cég ügyvezetője értetlenül áll az eset előtt, mivel ilyen még soha nem fordult elő velük.

Tutor Lóránt így fogalmazott: „Mindig mindent befejeztünk, jó példa erre, hogy hétvégén adtuk át a balmazújvárosi zárt fürdőt, ami egy 1,2 milliárdos beruházás volt. Ezért igazán fájdalmas számunkra, ami Miskolcon történt, ráadásul igen nagy kárt okoz a cégnek is, mert az alvállalkozóknak a bizalmát is megrendíti.”

 

A városi turisztikai cég a többi között arra hivatkozva bontotta fel a szerződést, mert állításuk szerint a HajdúÉp Kft. nem a szerződésben meghatározott anyagokat építette be, engedély nélkül, a megbízó hozzájárulása nélkül használt más ragasztót és csempét. A mai sajtótájékoztatón azonban minderre rácáfoltak. Az ügyvezető igazgató bemutatta azt a burkolatot, amit a HajdúÉp használt, s amire jóváhagyást kapott április 20-án. Ezt használták a 2011-es sanghaji úszó világbajnokság megépítésénél is a medenceburkolatokra.

Terdik László projektvezető arra is kitért, hogy minden változtatást engedélyeztettek a megrendelővel, erről papírokat is bemutattak. A HajdúÉp Kft. ügyvezető igazgatója a keddi tájékoztatón hozzátette: nem céljuk a pereskedés, mindenesetre felkértek egy igazságügyi szakértőt, hogy vizsgálja meg a 70%-ban már elkészült beruházást.

Tutor Lóránt leszögezte: nem veszélyeztették a város érdekeit. Meglátása szerint a megrendelőnek nem volt fontos, hogy még az idén átadják a létesítményt, ezért kreáltak egy olyan indokot, amely alapján felbontották a szerződést.

 

A miskolci projekt terve szerint a strandfürdő területén – uniós forrásból és banki hitelből – megépül egy 5 egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató-szűrő rendszerű, összesen 1728 négyzetméter vízfelületű medencecsoport, lesz újra dögönyöző, valamint épül egy 25 méteres úszómedence, csúszdamedence, egy élményelemekkel felszerelt 3 tagú gyermekmedence spirál alakú gyerekcsúszdával, valamint ülőmedence pezsgőággyal.hajdupress.hu