Az Avas városrész lakóinak általános hangulata jelentősen javult! Kriza Ákos félévértékelője a minap.hu portálon

A konzervatív politikai értékvilág  azt mondja, hogy állami pénzt, segélyt az kapjon, aki tesz is valamit a közért. Szemben a szocialista-liberális nézettel, amelyik alanyi jogon, mindenki számára egyformán gondolja szétosztani a közpénzt. Ön mit gondol erről a kérdésről?
– Annak idején a Gyurcsány-kormány rendelete és a Káli-korszak bűnös nemtörődömsége okozta azt a szociális, kriminalisztikai válságot az Avason és Diósgyőrben, amit Fészekrakó-programnak neveztek el. Most ezek a politikusok rendszeresen visszajárnak hozzánk sajtótájékoztatókat tartani. És persze tanácsokat osztogatni nekünk azon problémák kezeléséhez, amelyeket ők maguk okoztak… Egyébként, nem utolsó sorban közbiztonsági ellenőrzéseink következtében, egyre-másra hagyják el az úgynevezett fészekrakók az Avast. Ezeket az ellenőrzéseket most már heti rendszerességgel végezzük, bizonyos városrészek természetesen újra és újra sorra kerülnek… Az Avas városrész lakóinak általános hangulata egyébként, nem utolsó sorban a közbiztonsági akcióknak köszönhetően, jelentősen javult.
De visszatérve az eredeti kérdésére. A városban és kistérségeiben beindítottuk a szociális közmunkaprogramot, amelyre Miskolc és kistérségei kapták a legtöbb állami forrást. Több százan dolgoznak már jelenleg is és remélem a program újabb részei is beindulnak még az esztendő vége előtt. Igen, magam is azok táborát erősítem, akik azt mondják: valamit, valamiért. Segélyt, közpénzből járandóságot az kapjon, aki tesz is érte valamit.