Délután egy órakor Szentdomonkos községben közel negyven fokos hőségben hirtelen elborult az ég, és hatalmas vihar söpört át a falun.

 Dió nagyságú jég záporozott az épületekre és a megművelt veteményesekre. A szépen fejlődő kukorica tábla teljesen megdőlt, a paradicsom, a paprika és az egyéb vetemények jelentős kárt szenvedtek. A lakóépületek az előzetes becslések alapján nem sérültek meg számottevően.

Hasonló égi „áldásról” számolt be Tarnalelesz polgármestere, Kovács Béla is. Itt délután egy órától hullámokban érkezett a hatalmas eső, ami még két óra felé sem állt el. A vihar elvonultával a község vezetője autóba szállt, hogy személyesen győzödjön meg a hirtelen érkezett vihar következményeiről. Az már biztos, hogy a Start közmunkaprogramban művelt, közel egyhektáros szociális kertben nagy pusztítást végzett a természet. Sajnos itt az „ember” is besegített a károkozásba, ugyanis reggel azzal szembesültek, hogy az elkerített területről közel negyven bokor burgonyát zsákmányoltak illetéktelenek. heol.hu