Pásztor Imre a Miskolc Holding sajtósa az eszakhirnok.hu-nak cáfolta, hogy újabb jutalmak kerülnek kiosztásra a cégnél. A blikk.hu másképpen tudja. Ime.
 Újabb pluszpénzeket osztottak az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holdingnál. A társaságot és tagvállalatait vezető fejeseknek tavalyi munkájukért több mint 34 millió forint prémiumot szavazott meg a holding igazgatótanácsa.  

 

A Blikk olvasóinak ismerősen csenghet a társaság neve, hiszen februárban éppen lapunk számolt be arról, hogy öt vezető összesen 8 millió forint év végi jutalmat kapott. Az akkori közfelháborodás miatt Kriza Ákos miskolci polgármester jutalom- és prémiumstopot rendelt el, az érintettekkel pedig visszafi zettette a pénzt.

A Blikk birtokába került lista szerint most újabb javadalmazásra készülhet a Miskolc Holding. Legutóbb ugyanis kilenc vezetőnek összesen bő 34 millió forintot ítélt meg a május 11-i ülésén az igazgatóság. A tanács saját elnökének, Vécsi Györgynek a munkáját két esetben is elismerte. Az év első felében ugyanis még a helyi hőszolgáltató ügyvezetőjeként tevékenykedett, ezt követően került a holdinghoz. Neki összesen 7,8 millió forintot tennének a zsebébe.

A csúcstartó Szélyes Domokos, a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezérigazgatója 8,076 millió forinttal. Említésre méltó Pálffy Kinga esete, aki 2011. december 15-től lett a holding vezetője. Ő erre a bő két hétre is 390 ezres prémiumot érdemelt. Mindhárom vezető egyébként kapott jutalmat is korábban.

A pénzeket az érintetteknek még nem utalták át, de úgy tudjuk, a felügyelőbizottság június 25-i ülésén elhangzott: ezt 30 napon belül megteszik. Így pár nap múlva akár meg is kaphatják az összeget a vezetők.