Daher Pierre a csúcsra ér

Szeptembertől egyesül  két vagy három borsodi kórház. Az igazgató minden bizonnyal az edelényi kórházvezető, Daher Pierre lesz. A fideszes országgyűlési képviselő a héten bemutatkozott az egyik érintett intézmény, a Kazincbarcikai Kórház orvosainak.

 

Daher Pierre vezetése alatt egyesül szeptembertől két, de nem kizárt, hogy három borsodi kórház: az edelényi Koch Róbert, a Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórháza, sőt lehetséges, hogy az ózdi Almási Balogh Pál Kórház is a fúzió részese lesz. Az összevonás tervét hetek óta rebesgetik – a narancs.hu is napok óta várja erre irányuló kérdéseire a válaszokat az edelényi kórházigazgatótól, ám ő szerdáig nem reagált megkeresésünkre.

Kedden viszont személyesen tőle, azaz Daher Pierre-től értesülhettek az összehívott barcikai dolgozók a nagyszabású tervekről. „Igyekezett megnyugtatni minket, hogy amint kinevezik, mindent meg fog tenni az aktív ágyak megtartásáért, de addig nem tud ígérni semmit. Az emberek ingerülten reagáltak, hurrogtak és fütyültek, miközben Daher Pierre próbálta őket túlharsogni, azt hangoztatva, hogy itt szó nincs politikai döntésről, a megegyezés pedig mindannyiunk érdeke. Olyan volt az egész, mint egy megszállás, amihez ha tetszik, ha nem, jó képet kell vágni” – mesélte a narancs.hu-nak egy, a kórházban dolgozó orvos, aki a feszült helyzetre tekintettel neve elhallgatását kérte.

A hármas fúzió létrejötte esetén a financiális gondok miatt még áprilisban bezárásra kényszerült kazincbarcikai uszoda sorsa is új irányt vehet: könnyen elképzelhető ugyanis, hogy az uszoda – amelyet a kórház fizikoterápiás célokra használna – újranyithat a városi kórházak egyesítésével létrejövő egészségügyi centrum részeként.
magyarnarancs.hu