Bizonyítottság hiányában megszüntette  a Központi Nyomozó Főügyészség a Gyurcsány Ferenc elleni nyomozást Sukoró-ügyben. Öt embert ugyanakkor megvádoltak.
„Bár a hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja Gyurcsány Ferenc vonatkozásában fennállt, ugyanakkor – a nyomozás során foganatosított újabb tanúkihallgatások, és különösen a párhuzamosan folyó polgári per eredményére figyelemmel – nem lehetett egyértelműen bizonyítani a volt miniszterelnök szerepét a cseréről hozott döntésben, mint ahogy az eljárásának a célját sem” – áll az ügyészség közleményében.
Tátraiék viszik el a balhét?
Vádat emeltek ugyanakkor Tátrai Miklós, az MNV Zrt. volt vezérigazgatója ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette kísérlete miatt. Rajta kívül vádolják Cs. Zsoltot, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatóját, M. Andreát a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács volt tagját, F. Zsolt értékbecslőt és V. Bálint ügyvédet is az ügyben.
Középpontban egy tanácskozás
2008. május 21-én, az Országgyűlés Nándorfehérvári termében találkozott Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter Joav Blum és Fred H. Langhammer zsidó üzletemberekkel. A tanácskozás témája a Sukoróra tervezett gigantikus szálloda-kaszinó-sport komplexum volt, ami a nagyságrendjét tekintve az Audi győri vagy a Mercedes kecskeméti beruházásán is túltett volna.