Roburral indul az Olimpiára vállalkozó kedvű szurkolók egy csapata

Balázs Ottó (b), Jármi Zsolt (b2), Bujdosó Attila (k), Waszlavik László (teljes művésznevén Waszlavik Gazember Velorex Petőfi Sámán László) előadó (j2) és Bánlaki Tasnád (j), az utazó csapat tagjai ülnek a Közlekedési Múzeum előtt, ahonnan egy 24 éves Robur mikrobusszal készülnek eljutni a londoni olimpiára.
A kilenc Robur busz elemeiből összeállított, speciális igényeknek megfelelő járművel a csapat tagjai korábban már megjárták az athéni és a pekingi olimpiát is. A brit fővárosba induló expedíció tagjai észak-európai túrát téve érkeznek a jövő pénteki megnyitó ünnepségre – mondta el Balázs Ottó, a Robur Expedíció tagja az MTI-nek.
Balász Otto közölte, azért ezt az autót választották, mert ezt találták a legcsúnyább és legvisszataszítóbb járműnek az oldtimerek közül, így igazából viccből újították fel a több ezer kilométer megtételére alkalmas járművet. Az autó nagyon jól vizsgázott a pekingi út alatt, hiszen a szélsőséges körülmények és a 3,5 hónapig tartó út ellenére a feljavított és átalakított autó gyakorlatilag hibátlanul vette az akadályokat. „Néhány apróbb javításon kívül nem kellett szerelni a buszt az út alatt, kényelmes is volt, ezért mondhatjuk, hogy teljesen beleszerettünk” – hangoztatta.
A jelenlegi túra csapatában Balázs Ottón kívül részt vesz Waszlavik Gazember László, Bánlaki Tasnád, Bujdosó Attila és Jármi Zsolt.
Az indulás tiszteletére rendezett a rendezvényen a kalandorok mesélnek majd korábbi útjaik tapasztalatairól és élményeiről, valamint jövőbeni terveiket is felfedik a Közlekedési Múzeum, Kupolacsarnokába látogatóknak.