Hogy pontosan milyen  mozgalommal, még nem tudni. Az exkormányfő állítólag egy ernyő alá hozná az ellenzéket, Gyurcsány Ferenc nélkül.

 

Nem új párttal, hanem egy ellenzék „feletti”, a jelenlegi szerveződések számára nyitott mozgalommal térne vissza ősszel a politikai életbe Bajnai Gordon – írja a Heti Válasz.

Az egykori miniszterelnök állítólag nyilvánvalóvá tette az MSZP-nek, hogy nem akar egy „Medgyessy 2.0″ lenni, ezért alakít egy külön szerveződést.

A Heti Válasz meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állítja: ha a Bajnai-féle mozgalom sikerül, az MSZP, az LMP, a parlamenten kívüli Szolidaritás – továbbá az egykor szabad demokrata Fodor Gábor által szervezendő új liberális erőközpont – csak akkor lesz hajlandó összerendeződni az új ellenzéki ernyő alá, ha abban Gyurcsány Ferenc nem kap helyet.

Bajnai Gordon Gyurcsány iránti ellenkezését némileg alátámasztja, hogy június közepén amiatt mondta le az exkormányfő a Demokrácia szigeten a részvételt, mert kiderült, hogy az eseményt a Demokratikus Koalíció rendezi.