Karhatalom, Káli.  ” Te jóisten! Mi történik Miskolcon?„

Káli Sándor, Miskolc korábbi  polgármestere, szocialista országgyűlési képviselő megütközött azon, hogy dr. Kriza Ákos, a város jelenlegi polgármestere (archív fotó)a július 30-i rendkívüli közgyűlésen kijelentette: lassan karhatalom kell ahhoz, hogy rendet tarthasson. „Ez már nem semmi. Vita? Még, hogy vita? Képzeljék csak el, az ellenzék kérdezett. Sőt megkérdőjelezte, ami a városban folyik, illetve nem folyik! Elképesztő, hogy idáig vetemedjenek! Ez tűrhetetlen! Rendőrért, sőt „karhatalomért” kiált! Ki kell vezettetni a teremből az olyan aláváló képviselőket, aki visszapofázni merészelnek!” – írja ironikusan legfrissebb blogbejegyzésében.

 

Káli Sándor kommentálja azt is, hogy Miskolc fideszes polgármestere szerint a Csemetekert ügyében azért nem sikerült a megegyezés Sajószentpéterrel, mert Sajószentpéter polgármestere szocialista, s politikai alapon szabotálta a megegyezést.

„Akik ismerik Sajószentpéter polgármesterét, dr. Faragó Pétert tudják, hogy ha a városáról van szó, akkor neki nemhogy egy párt, de még az atyaúristen sem parancsolhat. Amint várható volt, szokatlanul kemény hangú sajtóközleményben reagált. „Polgármesteri tevékenységemet nem pártutasítások, hanem Sajószentpéter polgárainak érdeke határozza meg.”

Na, ezt tessék bekereteztetni és kirakni a miskolci polgármesteri iroda falára!

Miskolc ugyanis éppen ezt várna el vezetőitől: tevékenységüket, ne az idehozott pereputty, hanem a város polgárainak érdeke határozza meg!

A képviselők véleménynyilvánításakor pedig, ne tessenek karhatalommal fenyegetőzni! Az ellenzék csak teszi dolgát: tükröt állít a hatalmat gyakorlóknak. Akik viszont jól tennék, ha megszívlelnék a gogoli mondást: Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde!” – írja blogjában Káli Sándor.