Szeptember végén bonthat zászlót Borsodban a csalódott jobbikosokat – köztük még jelenlegi párttagokat is – tömörítő új mozgalom – tudta meg a Magyar Nemzet.

 

A korábban a Jobbik bástyájaként emlegetett megyében közben újabb vezető lépett, a botrányos körülmények között távozó Szegedi Csanád után testvére, Szegedi Márton miskolci elnök is otthagyta a pártot.

Új mozgalmat alapítanak hamarosan a Jobbikban csalódott jelenlegi és egykori párttagok és szimpatizánsok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – derítette ki a lap. A tervek szerint szeptember végén bont zászlót az új szerveződés, amelynek illetékesei egyelőre biztosan nem gondolkoznak pártszerepben, csak mozgalmi jellegben.

„Szerencselovagok”

Pénzügyi vonzata is van a Jobbik és Szegedi Csanád látványos és botrányoktól hangos szakításának. Szegedi ugyanis kiszáll a Vona Gábor pártelnök feleségével közös cégből, míg egy másik, Szabó Gábor pártigazgatóval együtt jegyzett vállalkozásban magára marad – deríttette ki a Magyar Nemzet.

Novák Előd mellett több, korábban a Kuruc.infóval hírbe hozott személy is hónapokon át uniós pénzt kapott Szegedi Csanád képviselői keretéből – írta a Hvg.hu. A néhány hónappal ezelőtt EU-zászlót égető, az EP-képviselő kizárását elsők között követelő Jobbik-alelnök megerősítette az információt, mint mondta, a pénzt klasszikus munkabérnek tekinti.

Nagy Ervin, a Jobbik korábbi alelnöke szerint a párt „tele van mindenféle szerencselovagokkal, olyanokkal, akik azért kerültek közel a párthoz, mert érezték a pénz szagát és a hatalom lehetőségét. Jöttek mindenfelől, elvek nélkül”.
Részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.