A jog előtt vonná felelősségre  képviselőtársát a valótlan állításai miatt Katona Ferenc önkormányzati képviselő. A téma még mindig a közgyűlés által módosított helyi településszerkezeti terv.

 

Ahogy arról már beszámoltunk, a miskolci közgyűlés rendkívüli ülésén a helyi településszerkezeti tervet is módosították. Ennek egyik része kapcsán már a közgyűlés előtt, és magán a képviselőtestületi ülésen is vita alakult ki, mivel a szocialista frakció megkérdőjelezte a szentléleki terület átsorolásának szükségességét. (A területet 2004-ben tévesen erdő besorolásba tették át, azóta kérték a hiba javítását.) Azzal vádolták meg a városvezetést, hogy Katona Ferenc önkormányzati képviselő kedvéért módosítják a tervet.

A téma kapcsán úgy tűnik, nem csillapodnak a kedélyek, ugyanis Tompa Sándor, a Demokratikus Koalíció képviselője egy országos portálnak nyilatkozva azt állította, hogy az érintett terület nem a Natura Sport Club, hanem egy személyben Katona Ferenc tulajdona, aki nem jelezte a grémium előtt, hogy érintett az ügyben, és egy egyesületet felhasználva közpénzekből fejleszti a saját tulajdonát.

Katona Ferenc ennek kapcsán úgy reagált, Tompa Sándor a tények ellenére nem mond igazat, amelynek most már jogi következményei is lesznek.
„Addig is megismétlem azt, amit eddig közleményben és a legutóbbi közgyűlésen szóban is elmondtam a szentléleki telekkel kapcsolatban – tehát Tompa akkor sem mond igazat, amikor azt nyilatkozza, hogy a közgyűlésben nem jeleztem érintettségemet. Az egykori honvédségi terület sohasem volt egészségügyi erdő, mint ahogyan ma sem az! Éppen ezért kellett módosítani a 2004-es településszerkezeti tervet, hogy az a valóságnak megfeleljen. A telket egyébként majd’ húsz esztendeje vásároltam. A tulajdoni lapon akkoriban ez állt: udvar és épület. Illetve: kopárság. Ezután én osztattam fel a telket és lett az felerészben a Natura Sport Club tulajdona. Tettem ezt azért, hogy valóságosan is ki lehessen használnia a terület rekreációs és turisztikai adottságait. Mondom harmadszor, s remélem utoljára: a valóságnak nem megfelelő 2004-es településszerkezeti terv, éppen a turisztikai, rekreációs felhasználást akadályozta meg.

A Tompa Sándor által kárhoztatott rendkívüli közgyűlésen, a településszerkezeti tervet és az érvényben lévő építési szabályzatot több más esettel egyetemben módosítottuk. Ebből vonta le – hamisítással, jogosulatlan közpénzfelhasználással vádolva meg engem, – a pártjukra és névadójukra jellemző következtetéseit képviselőtársam. Amit Tompa sokadjára állít, abból semmi sem igaz” – teszi hozzá Katona Ferenc.