Helyettese élettársának játszott  át mélyen ár alatt egy lakást B. András önálló bírósági végrehajtó – erről érkezett feljelentés a Fővárosi Nyomozóügyészségre. A férfi nem az egyetlen, akit korrupció miatt vesznek elő, a gyanú szerint több végrehajtó is így dolgozott és keresett pár hónap alatt milliókat.

– Özvegy H. Zsuzsa súlyos rákbetegen

 lakott itt, a férje halála után sok közüzemi és banki tartozása lett. Ezért árverezték el a lakást, de hirdetményt, ahogy kell, nem láttam kifüggesztve – mesélt egy neve elhallgatását kérő szem- és fültanú a gyanús üzletről. – Az egy vevő, akit alkudni láttam, teherautót is hozott, felpakoltak mindent, másnap reggel már munkások jöttek, felújították a lakást. Hallottam, amikor a végrehajtó dicsérte a portékát az egyetlen vevőnek: „Jó vétel, ráköltesz egy-két gurigát, jó vásárt csinálsz vele!”

 

A 10 milliót érő lakást öt millióért vette, pár hónap múlva 9 millió 300 ezerért adta tovább a vevő.

Zsuzsa egy hónappal kilakoltatása után a Dél-pesti Kórházban meghalt. Török Szabó Erzsébet – az Európai Sors-Társak Közhasznú Egyesület elnöke –, a parlamenti lakásmaffia-bizottságnak már 9 évvel ezelőtt elmondta: ügyvédek, közjegyzők, földhivatali dolgozók, bírósági végrehajtók is segítik a lakásmaffiát.

– Rengeteg a panasz a végrehajtókkal kapcsolatban. Voltam jó néhány árverésen, ahol nyilvánvalóan nepperek és pénzemberek strómanjai szerezték meg az ingatlant, nagy haszonnal tovább adva rövid időn belül – mondja Török.

Így járt G. G. is, aki az egyesülethez fordult segítségért, miután lakását elárverezték. – R. Csaba bírósági végrehajtó irodájához motorokkal 5 kigyúrt nepper érkezett. Vezetőjük kinyitotta a táskáját, megmutatta a benne lapuló milliókat. Közölte: azonnal megveszik a lakásomat, de ha adok neki 100 ezer forintot elállnak a licittől és a következő árverésre sem jönnek el – mesélte az egyesület tagja, aki azóta is fél, annak ellenére, hogy végrehajtója ellen bírósági és nyomozati szakban is több eljárás folyik, zaklatás, hivatali visszaélés és sikkasztás miatt. blikk.hu