Költségvetési főfelügyelőt rendelt ki  a kormány az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez (ELTE), több felsőoktatási intézménynél pedig költségvetési felügyelő lesz; az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.
A kormány az államháztartásról szóló törvény alapján költségvetési felügyelőt vagy főfelügyelőt rendelt ki az alábbi felsőoktatási intézményekhez:
ELTE
Miskolci Egyetem
Budapesti Gazdasági Főiskol
Dunaújvárosi Főiskola
Eötvös József Főiskola
Nyíregyházi Főiskola
Eszterházy Károly Főiskola
Szintén felügyelőt rendeltek ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ, Esztergomi Gyermekotthon, Általános iskola és Szakiskolához, a Károlyi István Gyermekközponthoz, a Magyar Országos Levéltárhoz.
A kabinet egyben felhívja a nemzetgazdasági minisztert, az államháztartási törvény alapján gondoskodjon a költségvetési főfelügyelő és költségvetési felügyelők megbízásáról azzal, hogy a költségvetési források hatékonyabb felhasználása érdekében egy főfelügyelőnek vagy felügyelőnek kinevezett kormánytisztviselő egyidejűleg több intézménynél is elláthat felügyeleti tevékenységet.
Az egyidejűleg két vagy több intézménynél felügyeleti tevékenységet ellátó felügyelőknek a nemzetgazdasági miniszter – külön mérlegelés nélkül – főfelügyelői feladatkör ellátására irányuló megbízást ad. A határozat határidőként augusztus 31-ét jelöli meg.